Machine Handel

Veltink handel & dienstverlening is naast een dienstverlenend bedrijf ook een handelsonderneming. Een handelsonderneming dat zich vanaf 2009 bezighoud met de in- en verkoop van uiteenlopende artikelen. Met als hoofdmoot tractoren, landbouwwerktuigen, heftrucks, machines en agrarisch gerelateerde producten.


Tractoren

844sDe handel in landbouw tractoren bestaat voornamelijk uit tractoren van 30 tot 130 pk groot. De landbouw tractoren die in Nederland blijven worden voornamelijk verkocht aan particulieren en hobbyisten.  Een derde deel vind zijn weg naar collega handelaren in binnen- en buitenland. 
Voor verkoop of inkoop van alle merken tractoren kunt u bij ons terecht. Het overgrote deel van de tractoren zijn van het merk international (Cormick, Case IH, IHC).  Hierbij is inruil altijd mogelijk.

Landbouwwerktuigen

Na het begin in 2009 werd er al gauw na trekkers ook landbouw werktuigen gekocht voor de verkoop. Dit begon door grotere partijen en bedrijfsinventarissen op te kopen. Waarbij het in de eerste instantie ging om de tractoren. Tot op de dag van vandaag is de handel in landbouwwerktuigen ondergeschikt aan de tractoren. Maar we zijn altijd geinteresseerd in complete inventarissen.
Heftrucks

In de opgekochte inventarissen/partijen kwamen ook wel eens wat heftrucks voor. Deze waren vaak rijp voor de sloop en werden dan ontdaan van bruikbare onderdelen. De rest ging naar de schroot. Onder bruikbare onderdelen kan men denken aan motoren voor export en hefmasten voor tractoren. Al snel werd het inkopen van goed gebruikte heftrucks voor de verkoop een aparte tak.  De handel in heftrucks is veel al voor de zakelijke, onderdelen en export markt.


Machines

De rest van de handels producten kunnen we het beste samenvatten tot machines. De machines die gekocht en verkocht worden zijn zeer divers. Dit varieerd van graafmachine tot aaan aggregaat. Uiteindelijke kunnen we alle handel onderbrengen in de volgende sectoren/categorieen:

Agrarisch
Grond-, weg-, en waterbouw
Intern transport